[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Konin
14.9°C
wschód słońca: 05:04
zachód słońca: 20:22
REKLAMA

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Koninie

kiedy
2024-05-07 17:00
miejsce
Namiot cyrkowy, Ślesin, Ul. Napoleona
wstęp biletowany
kiedy
2024-05-09 19:00
miejsce
Koniński Dom Kultury, Konin, Plac...
wstęp biletowany
kiedy
2024-05-12 17:00
miejsce
Koniński Dom Kultury, Konin, Plac...
wstęp biletowany
kiedy
2024-05-15 20:00
miejsce
Klubokawiarnia NOT, Konin, Aleje 1...
wstęp biletowany